Conseko - Uvođenje HACCP (hasap)

Uvođenje HACCP sistema, kojim se osigurava bezbedan put i proizvodnja hrane, neophodno je da bi ste mogli da proizvodite hranu ili pružate usluge u vezi sa hranom. Uvođenje HACCP smanjuje rizik za potrošače.

Hasap u Srbiji – osigurajte bezbednost hrane

Uz našu pomoć za uvođenje 7 principa HACCP, kroz kontrolu tačaka gde može doći do narušavanja bezbednosti namirnice, uspostavite HACCP i uskladite se sa zakonom, za vaše nesmetano poslovanje i bezbedan kvalitet proizvoda.

HACCP Srbija – obavezni preduslovi i dobra higijenska praksa

HACCP Srbija primenjuje još od 2004. godine, kada su vodeća preduzeća u prehrambenoj industriji već imala HACCP sertifikat.
HACCP sistem- (hasap) često se zove kao HACCP standard u Srbiji.
Ipak, uvođenje HACCP nije prema međunarodnom standardu, već prema međunarodno usvojenim principima higijene hrane koji podrazumavaju:

  • preduslovni program za objekat i opremu
  • dobru higijensku praksu: postupke održavanje higijene objekta, opreme i zaposlenih
  • identifikaciju opasnosti u kritičnim kontrolnim tačkama (CCP)
  • nadzor uslova u kritičnim kontrolnim tačkama.

Ukoliko želite da uspostavite HACCP u ugostiteljstvu, HACCP u trgovini, ili HACCP u proizvodnji hrane, da Vam pomognemo da ispunite preduslove i usaglasite poslovanje sa propisima, uz dobru higijensku praksu i dokumentaciju, koju HACCP standard podrazumeva kontaktirajte nas.